Goese Polder Expressief bestaat 11 jaar!

                                                     


Beeldend kunstenaar Henny Teunissen (1950) begon zijn creatieve carrière in 1970 als cursist bij de bekende, inmiddels overleden keramist, Joop de Jonge. Vanaf 1975 doceerde Henny pottenbakken en keramische vormgeving aan met name dienstplictigen, beroepsmilitairen en hun gezinsleden in het Creatieve Centrum van de Vliegbasis Volkel.

In 1984 verhuisde Henny met zijn gezin naar Duitsland waar hij tot 1992 werkt bij de NATO AWACS (Airborne Warnig And Control System). Door het vele vliegen, waarbij hij soms weken van huis was beperkte zijn creatieve activiteiten zich in die periode tot het incidenteel lesgeven in creatieve vormgeving bij de Morale and Welfare afdeling van de vliegbasis Geilenkirchen, Dld. aan militairen en hun gezinsleden uit elf verschillende NATO landen.

Weer terug in Nederland kreeg hij wat meer tijd voor zijn keramische creaties. Na verblijf van een week bij Marte Röling - een vriendin van Henny - begon hij in 1996 met het maken van metalen sculpturen en werkstukken waarbij hij voornamelijk gebruik maakte van aluminium, roestvrijstaal en hout.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen in creatieve vormgeving begon hij in 2005 met beeldhouwen. Autoditactisch verkend hij verschillende steensoorten, hun mogelijkheden en beperkingen. Hoewel hij met realistische vormgeving begon hebben zijn werkstukken van de laatste jaren een steeds meer surrealistisch, abstract en kubistisch karakter.

Henny is lid van het NABK (Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars)