Goese Polder Expressief bestaat 11 jaar!

                                                     

Loes de Visser, geboren 16-11-1956, woonachtig in Goes, getrouwd, moeder van drie kinderen en oma van één kleinkind.

Ik heb al jarenlang van alles geschilderd, van olieverf tot acryl, totdat ik een klein jaar geleden ontdekte dat spiritualiteit samen kan gaan met creativiteit.

In zekere zin schildert bijna iedereen wel vanuit zijn innerlijk gevoel. Toch kriebelde het de laatste jaren steeds meer om totaal iets anders te doen.

Dat heb ik gevonden in het tekenen en kleuren van energieën, zowel hier boven als op aarde. Zo heb ik veel steun gehad met het tekenen van mijn overleden vader, en later ook bij het overlijden van mijn trouwe viervoeter.

Mijn wens is dan ook om te kunnen gaan tekenen voor rouwverwerking. De eerste tekeningen heb ik al gemaakt voor een familielid, zij heeft daar veel troost en zekerheid door gekregen, en kijk, daar doe je het voor, geeft heel veel voldoening.

Hoe gaat dat in zijn werk, dat tekenen? Ik concentreer mij op de foto en trek in in mum van tijd talloze lijnen, daarna worden de lijnen ingekleurd met kleurpotloden op oliebasis, dat een prachtige glans geeft.

Ik werk behalve met potloden ook met gekleurde bijenwasblokjes, die je warm moet maken op te kunnen schilderen. Daarin verschijnen diverse vormen en figuren die iets zeggen over degene waar je het voor maakt.

Ik heb zoveel verschillende vormen doorgekregen die bovendien ook herkenbaar zijn voor de persoon.

Heb inmiddels een heel tekenblok vol, waarvan ik er ook een aantal kan laten zien, behalve mijn privé-collectie.

Speciaal voor de expositie heb ik op grote platen gewerkt.

Een klein jaar terug begon ik met tekenen van energie-vormen,  dit zijn de kleuren van de chakra’s en het aura. Deze kleuren betekenen dan ook veel op dat moment, zoals bijv. groen is vrede en groei, rood is energiek en nog aards verbonden.

Als je één persoon tekent met behulp van zijn/haar foto, of een dier met behulp van zijn/haar foto, komen de vreemdste vormen uit, zonder foto lukt mij niet, ik krijg dan geen aanwijzing voor een lijn of kleur, daar is dus echt een foto voor nodig of illustratie.

Ik kan geen verklaring geven hoe het kan, het overkwam mij gewoon.

Bij een dokter bijv. verscheen er een naald in beeld, bij een indiaan, een strijdlustige vorm, bij mijn hond wist ik al dat ze gecremeerd was door de getekende vorm.

Ik hoef geen beelden te zien, wel voel ik warmte van de energie die ik teken.

Het werkt voor mij “verslavend”omdat ik steeds meer mijn grenzen ga verleggen, grotere werken maken, zoals voor deze expositie.

Het liefst werk ik met kunstenaars, zoals Antonio Gaudí, de beroemde architect. Gaudí liet mij zien dat elk werk via mij gemaakt toch identiek is aan de vorige die gemaakt zijn, dat maakt het zo bijzonder, je kan echt de stijl “herkennen”.

Het werk mag ook niet op een andere manier gehangen worden, dus als je hem liggend maakt, mag je hem niet staand presenteren.

Mijn materialen zijn: kleurpotloden op oliebasis, voor achtergrond: whitewash, cementlaag,acryl.

Open huis: 17 en 18 september 2016 Inloophuis Oase, Rooseveltlaan 87, 4463GL Goes. Tel.0627 6220909