Goese Polder Expressief bestaat 11 jaar!

                                                     

Sinds 2007 wordt er in de wijk Goese Polder een expressief/kunstzinnige route georganiseerd genaamd: Open Huis Route Goese Polder Expressief.

Het is een initiatief van Henny van Zunderen, Willemien Evers en George Riel, die graag hun kunst/expressiviteit in eigen omgeving wilden exposeren. Gekozen is voor een open huis route, waarbij deelnemers gedurende twee weekenden in september hun werk in eigen huis of tuin tentoonstellen.

Tevens zijn het wijkgebouw De Spinne, inloophuis Oase en het Erasmuspark opgenomen in de route. Op deze locaties exposeren ook deelnemers van buiten de wijk.

In 2014 zijn we over gestapt naar één weekend en wordt ook het wijkgebouw de Spinne niet meer in de route opgenomen. Voorafgaand aan de Open Huis Route wordt ieder jaar een expositie in de openbare bibliotheek van Goes ingericht. Iedere deelnemer levert hier één kunstwerk voor in, bezoekers krijgen zo alvast een voorproefje van wat zij kunnen verwachten.

Sommige deelnemers doen al mee sinds de start in 2007. Van deelnemers die vaker meedoen wordt verwacht dat zij zich blijven vernieuwen, zodat het aanbod ook voor terugkerende bezoekers aantrekkelijk blijft.

Via diverse media en deze website wordt de route onder de aandacht gebracht. Op de website is onder andere informatie over de deelnemers te vinden en foto’s van hun werk, alsmede een plattegrond annex deelnemerslijst. Deze is te downloaden en is voor de bezoeker een handige routekaart. De website wordt regelmatig bijgewerkt en vernieuwd, zodat het interessant is deze het hele jaar door te bezoeken. De organisatie van de Goese Polder Expressief werkt met een laag budget. Van de deelnemers wordt een financiële bijdrage gevraagd van 15 euro.

Daarnaast worden ieder jaar nog een aantal bedrijven benaderd voor financiële of materiële ondersteuning.

Comité Open Huis Route Goese Polder Expressief: 

Henny van Zunderen 

Willemien Evers